Home Menu Blog Jak si díky markýzám a roletám ještě více užít léto

Jak si díky markýzám a roletám ještě více užít léto

12.7.2022
Jak si díky markýzám a roletám ještě více užít léto

Známe to všichni: v létě je občas velmi těžké udržet na terase či v pergole balanc mezi příjemným světlem a teplem. Navíc relativně brzy začíná padat rosa, případně může občas pozlobit letní deštík či vítr. My v Okna&Co. umíme poradit efektivní řešení na míru, které bývá občas průzračně jednoduché. Nejvíce se nám na běžný letní provoz vašich letních posezení osvědčily markýzy a boční screenové rolety.

Markýzy

Markýzy nabízí velmi jednoduché a přitom kompaktní zastínění terasy či posezení. Jednoduše můžete kdykoli podle potřeby operativně regulovat zastínění, postačuje vám k tomu jen ovládat tlačítka na ovladači. Toto řešení nepotřebuje žádné nohy, žádné základy ani žádnou přípravu – pouze umístění markýzy na zeď, tím myslíme tvz. kazetové markýzy.

 

Klasické markýzy mají totiž viditelnou konstrukci, která nemusí esteticky vyhovovat, navíc je s ní více práce při její instalaci. Kazetová markýza má jeden další zásadní benefit: látka je v zavřeném stavu perfektně chráněná před vnějšími vlivy. Proto se špiní a celkově opotřebovává pomaleji než látka u standardní markýzy.

 Markýza na zahradě rodinného domu

Akrylové markýzové tkaniny jsou impregnovány – a pokud je sklon markýzy minimálně 14 stupňů pro snadné stékání vody, lehký déšť nemůže vadit. Pokud ale dojde na silný déšť, je dobré nechat markýzu zataženou. Když potah zmokne, je vhodné co nejdříve markýzu vysunout a nechat ji vyschnout. Zabrání se tím případnému zatuchání tkaniny či plesnivění nečistot.

Boční screenové rolety

Tento typ rolety prodlužuje dobu, v níž můžete využívat svoji pergolu. Ostré slunce při zapadání tak již nikoho neobtěžuje a nepociťujete chlad a vlhkost při padání večerní rosy. Je možné tak získat další dva skvělé benefity, a to: efektivní ochrana před hmyzem a zvídavými pohledy od sousedů. Netáhne na nohy, nefouká do obličeje, slunce zároveň nepálí do očí a do zad. A večer kolem 22. hodiny je pořád ještě teplo, a když sprchne, boční stranou neprší dovnitř.

 Screenová roleta v luxusním domě

To, že na vás nevidí sousedé, neznamená, že jste v neprůhledné kobce. Naopak, průhled ven je umožněn a světlo, které k vám proudí, je velmi měkké a příjemné.

 

Musím říct, že jsem manželově investici do screenových rolet příliš nedůvěřovala, myslela jsem si, že jsou to vyhozené peníze. Navíc jsem byla zvyklá v pergole prostě vzít si deku a večerní rosu a mírný chlad brát jako součást léta. Ale velmi záhy jsem ocenila, že na mě nejdou komáři, nádhera! Ani kočky a ptáci už neobtěžují. A sousedi na nás konečně nevidí.

Jarmila K., 53 let


Uvažujete o roletě na pergolu či markýze na terasu?

Pokud byste s námi chtěli nezávazně probrat možnosti zastínění a dalších vylepšení pro vaše posezení, neváhejte se na nás obrátit osobně na prodejně, případně e-mailem na  Pavel.Sedlacek@OknaCo.cz

Fotogalerie

Screenové boční rolety v Třebíči a na Vysočině Screenové boční rolety na Vysočině a v Třebíči Screenové boční rolety na jižní moravě Screenové boční rolety pro luxusní dostupné bydlení Screenové rolety na moderním domě Kvalitní pergola z Třebíče Screenové rolety z Třebíče